Van Le Havre naar Roscoff

vogelWe hebben een prachtige nachttocht gemaakt van Le Havre naar Guernsey.
Punt van orde: we hadden een onbetaalde "gast" aan boord, genaamd Pietje. Heel bijzonder omdat we echt 10 mijl uit de kust waren, en plots zat hij daar, brutaal op de schoot. Heeft uiteindelijk 6 uur daar gezeten.
Primeur voor Marianne: een serieuze eerste Shift in The Middel of the Night.. Heel stoer zei ik tegen Rob: "Ga maar lekker slapen hoor"... Eerste minuut had ik al ongeveer 100 keer gekeken of er  een schip aan komt ;-( . Ik moet wennen aan het donker. 1 schip had de brutaliteit om precies in 'mijn' koerslijn op te stomen. " Get out of my way!!!", wilde ik het uitschreeuwen.  Later bleek dat er ruimte genoeg was en liep de grote Ferry op ruime afstand voorbij. Wel spannend hoor. En toen.... kwam de maan tevoorschijn en schitterde haar schijnsels op het water, wat sprookjesachtig mooi, ik moest toch wel een traanje wegpinken.

guernseyGuernsey was erg leuk, met de bus een rondje eiland gedaan. Toen door naar Roscoff, Normandie. Vanwege zwaar weer blijven we hier een extra dag, morgen verder naar Lorient.