Welkom terug Party Le Tournesol!

Blog naar huis 1Le Tournesol baant zich een weg langs de Noord-Franse kust, op weg naar het Kanaal, om vervolgens via de Belgische kust de Nederlandse wateren te bereiken. De teller is inmiddels de 10.000 mijlen gepasseerd, dat is 18.520 kilometer! Dat is van Lelystad naar Sydney!
Het is nu nog windstil maar de wind draait na zoveel weken morgen eindelijk en die lang verwachte Zuid-Westen Wind komt eraan! Nu gromt de motor nog met 75 pk en 2000 toeren tegen het tij op, maar heus vanaf morgen danst de Tournesol weer trots op de golven en mogen de zeilen nog een keer laten zien wat ze in huis hebben. 

Nog drie keer aardappelpuree met witte bonen in tomatensaus en, als je gelukt hebt, een blikverse bal gehakt. Nog drie dagen rommelen in een kratje, op zoek naar iets lekkers, een zoekgeraakte chokolade reep bijvoorbeeld. Nog twee keer broodbakken, nog 1 keer water maken, nog maar een paar kopjes koffie en drie donkere nachtjes verwijderd van een warme douche. Zeilen is zo mooi en fijn, maar thuis komen ook!

blog naar huis 2WELKOM TERUG PARTY!
Zondag 21 juli, zo rond de klok van 15:00 uur vaart Le Tournesol na 344 dagen de haven van Scheveningen binnen. En dat willen we graag met jullie vieren onder het genot van een hapje en een drankje in het Clubhuis 't Spuigat, Kranenburgweg 160, 2583 ER Scheveningen. Tel. 070-3557148. Of kom een kijkje nemen aan boord!
Laat per mail aan even weten of je komt, zodat we je ook kunnen informeren over eventuele wijzigingen.