logo

Oversteek Madeira

Blog 1De eerste nacht zit erop. Het was een prachtige nacht, heel veel sterren maar ook pik donker. We doen een uitgebreide security check, vullen de grab-bag aan met water en belangrijke documenten zoals paspoorten. Stel je wordt uit zee opgepikt zonder ID, dat wil je toch niet ? Ook leggen we een iphone met powerbank en opvouwbaar zonnepaneel in de tas, zonder stroom zullen we niet zitten in de liferaft? Na een heerlijke maaltijd duik ik de koffer in en houden de mannen de wacht. Rob werkt Sascha in en neemt met hem de nachtelijke procedures en controles door. Alsof mijn interne wekker het weet word ik twee minuten voor 24:00 uur wakker, schiet wat aan, zet verse thee en installeer ik me in m’n holletje in de kuip, nadat Sascha een en ander heeft overgedragen. Het voelt al stukken beter dan de vorige nachten. Het donker went snel. Met de laatste hoofdstukken van mijn mooie boek van Arthur Japin op de koptelefoon, een lekker bakje druiven en hete thee zit ik prins heerlijk de wacht te houden. Het doet me weer even denken aan mijn tijd in het ziekenhuis, waar ik ook iedere drie weken de nachtdienst had. Dit keer geen grote tankers die recht op me af komen, noch mist, noch uit verkeerde richting draaiende wind. Kijk Atlantic Ocean, zo wil ik het hebben!
Blog 2 Om 03:00 uur noteer ik de logfiles en teken onze positie in in North Atlantic Ocean Passage Chart en zet verse thee voor Rob en duik voldaan m'n bedje in voor nog een paar uur slaap. Dit berichtje ga ik zo proberen te plaatsen via de Iridium Satelliet Verbinding, dus hoop dat het lukt.

Geschreven door : Gast

­