logo

Van Roscoff naar Quiberon

JBUK4294Ook de tweede week zat de wind ons niet mee. Wederom veel op de motor gevaren. Van Roscoff naar Camaret sur Mer leek het wel een achtbaan, zulke enorme hoge golven. Echt indrukwekkend. Op weg naar Lorient hebben we de eerste Dolfijntjes gezien, hele kleintjes, maar wel een hele groep. In Lorient stapte schoondochter Constance en nichtjes Babette en Suzie, aan boord en zijn meegevaren naar Quiberon. Sascha stond ons een paar uur later op te wachten met zijn schoonmoeder Ann. Wat ontzettend leuk is dat!   De volgende dagen hebben Sascha en Constance ons het prachtige schiereiland Quiberon laten zien.


HQYP9639We hebben gezellig over een puur authentieke Bretonse markt gelopen, worst geproefd en gekocht en koffie gedronken langs het strand. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een crêperie. We weten nu ook dat je twee keer mag bestellen… en in een crêperie kun je ook mosselen eten, mmmm. <<Foto allemaal>>De laatste dag van het bezoek zijn we met de hele groep naar het eiland Belle Ile gevaren, aldaar voor anker, op z’n Frans geluncht, met een heuse aperitief waar je er beter maar eentje van kunt nemen. Verder werden we door Constance verrast door heerlijke verse geitenkaas, pittige worst en fruit. Zaterdag hebben we ons voorbereid op de oversteek naar Santander. Dus diesel getankt, inclusief extra jerrycans, boodschappen, water tanken, Iridium Satelliet telefoon uittesten (werkte meteen). Nu kunnen we ook zonder vast netwerk het weer binnenhalen en communiceren met het thuisfront. Een veilig idee. Na alle werkzaamheden zijn we met de dinghy naar een strandje gevaren, heeft Marianne eindelijk lekker kunnen zwemmen, en heeft ze vast haar Spaans opgekrikt, au revoir Jolie France, bienvenida España!

Geschreven door : Marianne de Jong

Ilona
Hallo Marianne, Belle Ile een van onze favorieten als we daar zeilden!!! Leuk dat jullie hem nu ook hebben aangezeild! Heel veel zeilgenot en we volgen jullie op de miles! ?⛵️⛵️⛵️⛵️
Marianne
Hoi Olona, wat leuk dat je meeleest! Belle Ile is echt prachtig, we zijn nu in Spanje, Santander.
Liefs Marianne

Nicolete
Hoi Rob en Marianne, Net de blog gelezen, en gelijk opgezocht waar jullie zitten. Ik zie dat jullie vertrokken zijn (nu 9.55) en van het schiereiland wegvaren. Later op de dag eens de sat tel proberen. Mooi weer dus, en NO wind 2. Hopen dat ie iets aantrekt. Spannend om over 2 dagen de Spaanse kust te zien opdoemen! Succes. We volgen jullie, op de kaar wat erg leuk is, vooral 's morgens vroeg.
Marianne
Jaaaa, somos llegar en España. Soy muy contento. El viaje fue magnifico !! Adios
Marianne
Hoi Mattijn, wat leuk dat je onze blog leest. Je bekertjes drinken heerlijk!!
Groet Rob en Marianne

Mattijn
Hoi Rob en Marianne, wat een prachtige belevenissen! Leuk om zo af en toe wat te lezen van jullie reis! Inmiddels ben ik weer in Nederland en alweer aan t werk, hartstikke saai natuurlijk zonder Rob en Kristie! We hebben hier een heerlijk weekend met zon, veel in de tuin gewerkt, alles was natuurlijk ontploft na al die zon en regen. Morgen weer s lekker potjes draaien, de kids zijn onderweg dus lekker rustig! Goeie reis naar Spanje, veel plezier!! PS leuk die foto met de bekertjes :-) gr Mattijn

1000 Resterende tekens


­