logo

Van Le Havre naar Roscoff

vogelWe hebben een prachtige nachttocht gemaakt van Le Havre naar Guernsey.
Punt van orde: we hadden een onbetaalde "gast" aan boord, genaamd Pietje. Heel bijzonder omdat we echt 10 mijl uit de kust waren, en plots zat hij daar, brutaal op de schoot. Heeft uiteindelijk 6 uur daar gezeten.
Primeur voor Marianne: een serieuze eerste Shift in The Middel of the Night.. Heel stoer zei ik tegen Rob: "Ga maar lekker slapen hoor"... Eerste minuut had ik al ongeveer 100 keer gekeken of er  een schip aan komt ;-( . Ik moet wennen aan het donker. 1 schip had de brutaliteit om precies in 'mijn' koerslijn op te stomen. " Get out of my way!!!", wilde ik het uitschreeuwen.  Later bleek dat er ruimte genoeg was en liep de grote Ferry op ruime afstand voorbij. Wel spannend hoor. En toen.... kwam de maan tevoorschijn en schitterde haar schijnsels op het water, wat sprookjesachtig mooi, ik moest toch wel een traanje wegpinken.

guernseyGuernsey was erg leuk, met de bus een rondje eiland gedaan. Toen door naar Roscoff, Normandie. Vanwege zwaar weer blijven we hier een extra dag, morgen verder naar Lorient.

Geschreven door : Marianne de Jong

Ed
Hoi Wereldreizigers , goed te horen dat - in principe - alles goed gaat. Tja, zo'n eerste "nightshift" is altijd spannend hè Marianne. Kan me goed voorstellen hoe je je hebt gevoeld. Goed te lezen dat de reis voorspoedig gaat. Ik volg jullie ook met regelmaat via "marinetraffic.com" en ben dan denkbeeldig aanwezig bij jullie mooie reis.
Goede vaart maar weer . . .
groetjes Ed.

Marianne
Hoi Ed,
Wat leuk dat je ons blog leest. Morgen spring ik in het diepe, met de tocht naar Santander... Spannend
Over een paar dagen lees je hoe het was!
Groetjes Marianne

Nicolette
Whaaaauw wat een schitterende foto.
En eh, Ik heb Pietje gestuurd, tegen hem gezegd: "hou jij die twee eens een tijdje in de gaten", hij is inmiddels thuis en heeft me verzekerd dat alles uitstekend gaat.
Volgende week komt hij weer, goed opletten, want hij mag maar een uurtje blijven!

marianne
haha, we kijken uit naar Pietje morgen....
wat een schatje he

gerard
Nachten op zee met een vlak zeetje, heldere lucht, beetje wind in het wand kunnen heel mysterieus mooi zijn, in de warmere streken helemaal met een continu oplichtende hemel. Fijn dat je er van geniet. Houen zo.
marianne
Hoi Gerard, we gaan twee nachten tegemoet, naar Santander... en hopen op een prachtige oplichtende hemel. We laten het weten.
Groet Rob en Marianne

1000 Resterende tekens


­