logo

Van Scheveningen naar Le Havre

vertrek 1De boot in ScheveningenScheveningen Haven was zondag 12 augustus een groot feest: de Tournesol was helemaal versierd met vlaggen, de kade stond vol met lieve familie en vrienden, en in t Clubhuis van Jachtclub Scheveningen ’t Spuigat was het een drukte van jewelste. En er klonken ook vrolijke liedjes op de melodie van: "Daar was laatst een meisje fijn, Die wou gaan varen, die wou gaan varen, daar was laatst een meisje fijn, die wou gaan varen als Co-kapitein..  Zij vond Rob een stoere man, met een groot zeiljacht, met een groot zeiljacht, zij vond Rob een stoere man, met een groot zeiljacht hij kan er wat van ….. " Hier en daar werd een traantje weggepinkt.


lucifersOnder luid trommelgeroffel van slagwerkgroep Lucifers gooide Le Tournesol  om 13:30 uur z’n trossen los en werd koers gezet naar het Zuid-Westen. Bye Bye Rob, Bye Bye Mary-Ann… klonk het vanaf de kade. Pascal, Rianne, Annelies, Maurits en Jeroen zwaaiden vanaf het strand, dag lieve allemaal!! De week die volgt kenmerkt zich door: stevige zuid-westen-wind, flinke stroming, de motor heeft alle moeite ons een paar knopen verder zuid-west waards te brengen. Via Stellendam, Blankenberge, Calais, Boulogne, Dieppe belanden we in Le Havre.
vertrek 6Daar houden we een paar dagen rust. Marianne kan eindelijk haar ochtendduik in praktijk brengen, Rob poetst de boot en Kayleigh vermaakt zich met de dinkhgy.

vertrek 4Een toast op de eerste mijlpaal! Bonjour LA FRANCE!

Geschreven door : Marianne de Jong

Marcel A
Inmiddels aangekomen op Guernsey zie ik op de kaart. Enjoy Rob en Marianne!
Marianne
Hoi Marcel, ja gaat snel he! Leuk dat je ons volgt.
Nicolette
Uitzwaaien alweer 1 week geleden. Wat gaat dat hard. Nu al in Frankrijk! Chapeau! :)
Marianne
Lieve Nicolette, ja nu al weer twee weken geleden... Leuk dat je af en toe wat stuurt, ik moet er hier op letten dat er iets binnenkomt, nog even op puzzelen hoe ik dat snel kan zien.

1000 Resterende tekens


­