logo

Oefenen op zee

NZ12Onlangs hebben we vanuit Scheveningen deelgenomen aan de zogenaamde Survival dag op zee. Onder leiding van GetWet trainingen oefenden we verschillende noodsituaties. We begonnen met het afsteken van noodsignalen waaronder flares, vuurpijlen en rookpotten. Daarna oefenden we met het keren van het vlot en het erin klimmen. Ook leerden we hoe we ons het beste kunnen verplaatsen in het water met meerdere drenkelingen, door in elkaar te haken en zodanig een Krokodil te vormen. En ook hoe we elkaar warm kunnen houden en te spartelen in een kring waardoor je zichtbaar bent voor hulptroepen.NZ13Wat ook lastig was: het horizontaal binnenhalen van een drenkeling, via een dekzijl. De ochtend begon met een uitgebreide theoretische introductie, erg leerzaam! Tijdens de dag hebben we kennisgemaakt met andere zeilers die in dezelfde tijd gaan vertrekken, wie weet komen we zo nog een keer tegen onderweg.

En... de complimenten voor de organisatie en trainers van Get Wet.
En al weer, een must voor iedere zeezeiler.

Geschreven door : Marianne de Jong

Marianne
Bij de oefening hadden we wetsuit aan, die heb je tijdens het zeilen niet aan, wel lifejacket en warme kleding. Haha, vouw overboord, de dames zorgen wel dat ze " aan boord" blijven.....
Nicolette
Ziet er indrukwekkend uit. En met volledige uitrusting. Maar heb je die dan ook altijd aan? Uiteraard is oefenen zeer belangrijk. ( legt Folkert me net uit ?) Heb je het iig een keer gedaan. Waarom spreken we eigenlijk altijd van “man overboord”? Ze zijn inderdaad wat onhandig, dus “vrouw overboord” komt vast minder vaak voor. ?

1000 Resterende tekens


­