logo

Persoonlijke voorbereiding

DSCN0212Niet alleen de boot moet in opperste conditie zijn, ook de bemanning!
Onlangs hebben we de training Get Wet gedaan, waarbij je onder moeilijke omstandigheden in een vlot moet klimmen, aan een touwladder omhoog moet zien te komen en je oefent een situatie waarbij je door een heli uit het water gered wordt, je bevestigt de sling goed om je middel, trekt hem vast en laat je takelen, een heel gedoe met golven, regen, wind en bliksem in je gezicht.
De bekende manoeuvre waarbij je uit een gekantelde onder water geraakte heli moet zien te ontsnappen was het meest spannend! Maar we hebben het allebei gedaan. In het voorjaar gaan we ook de Noordzee training doen, waarbij je echt in zee springt en daar de oefeningen gaat uitvoeren.
We zijn er achter gekomen dat je lichamelijke conditie ook erg goed moet zijn, dus fit en sterk. Daarom gaan we nu extra naar de sportschool en werken aan sterke spieren en uithoudingsvermogen.DSCN0220
Ook gaan we bij RayMarine cursussen plotter en radar volgen, zodat we blindelings de software en apparatuur leren bedienen.
Naast deze technische en fysieke training gaan we ook een Communicatie training volgen, volgens de principes van MARSHALL ROSENBERG. Deze is niet specifiek gericht op zeilen, maar wel op de technieken van communicatie, ook in noodsituaties. Je zal maar midden op de oceaan zitten, je wordt moe en prikkelbaar, hoe zorg je er dan voor dat je goed blijft communiceren en elkaar blijft begrijpen. We zijn benieuwd wat we hier gaan leren!Get wetIn november 2017 bezochten we de door de Tourzeilers georganiseerde Vertrekkersdag. Die dag wisselden we ervaringen uit, waren er diverse workshops over EHBO op zee, voedingsadviezen, navigatie, communicatie (SSB of Satelliet telefoon), duiken. Ook waren er interessante lezingen over ervaringen van andere vertrekkers. Er was zelfs een gezin die 10 jaren onderweg zijn geweest.

Foto Get Wet Maritiem

get wet heli klein

Geschreven door : Gast

­