logo

Crew Tournesol weer compleet

voor anker alvorMet een portie gezonde spanning meld ik me bij de incheckbalie op Rotterdam Airport. Alhoewel ik op alle mogelijke manieren kan laten zien dat ik Corona-vrij ben, het verkrijgen van die felbegeerde instapkaart is deze keer extra spannend. De medepassagiers in de rij van de Transavia desk, vaccinatieboekje in de aanslag, zijn allen druk met het organiseren van hun papieren, met het dubbelchecken van hun internationale QR code..

Mijn tweede tochtje aan boord van Le Tournesol vangt aan, Le Tournesol, met onderbreking van ruim een half jaar, nog steeds ‘onderweg’ naar de ABC eilanden. Wees eerlijk, zonder plan kom je nergens ;-) Het weerzien met Rob was ontzettend leuk, na ruim een half jaar was ik weer op de boot, in Vilamoura. En zoals gebruikelijk was het hier weer spik en span, werkelijk alles was schoongemaakt, de koelkast was vol lekkers, en er stond een glaasje vers geperst sinaasappelsap voor me klaar. Na een paar dagen rondlummelen in de haven, vertrekken we voor een week naar Alvor, het prachtige vissersdorpje ongeveer 25 mijl ten Westen van Vilamoura. Het wordt een prachtige ouderwetse zeildag, halve wind, 15 - 20 knopen,
We gaan daar lekker voor anker, en laten het leven even voor wat het is.
kaarsje alvorWe genieten van elkaar, van het wiebelen van de boot op het water, van de ochtendduik, en van de Sangria na een heerlijke stranddag.Morgenmiddag , bij hoog water, lichten we het anker, en zetten we koers naar Lanzarote. Vanzelfsprekend hebben we weer gezorgd voor alle benodigde communicatie, voeding, water en brandstof, alhoewel we natuurlijk rekenen op wind, en dan vooral uit Noordelijke richting.
Nog even de nautische gegevens op een rij, welke natuurlijk niet kunnen achterblijven met een first mate die net geslaagd is voor haar opleiding Theoretische kustnavigatie!
rob aan t werk
Klokken alvorDTW: 546 mijl
COG : 272°
Huidige positie 37° 07'.796" N, 008° 36'.28" W
ETA: 20 juli
Destination: Marina Arrecife, Lanzarote
Meteo: wind Noord, 10-15 knts.


Als je onze route wilt volgen, kijk op:
Rob Happé - Global Alerting Platform

Geschreven door : Marianne de Jong

Leontien
Proficiat, Marianne met het slagen van je examen!!
Leuk om jullie verhalen te lezen en te weten hoe het gaat a/b Tournesol. Nog even en de aankomst op Lanzarote is een feit. Fijne tijd nog, goede winden en veilige mijlen. Lieve groet voor jullie!

Gon
Jullie schieten al lekker op in 2 dagen! Zo gaat ie goed, veel zeilplezier, op naar lanzarote

1000 Resterende tekens


­