logo

Welkom terug Party Le Tournesol!

Blog naar huis 1Le Tournesol baant zich een weg langs de Noord-Franse kust, op weg naar het Kanaal, om vervolgens via de Belgische kust de Nederlandse wateren te bereiken. De teller is inmiddels de 10.000 mijlen gepasseerd, dat is 18.520 kilometer! Dat is van Lelystad naar Sydney!
Het is nu nog windstil maar de wind draait na zoveel weken morgen eindelijk en die lang verwachte Zuid-Westen Wind komt eraan! Nu gromt de motor nog met 75 pk en 2000 toeren tegen het tij op, maar heus vanaf morgen danst de Tournesol weer trots op de golven en mogen de zeilen nog een keer laten zien wat ze in huis hebben. 

Nog drie keer aardappelpuree met witte bonen in tomatensaus en, als je gelukt hebt, een blikverse bal gehakt. Nog drie dagen rommelen in een kratje, op zoek naar iets lekkers, een zoekgeraakte chokolade reep bijvoorbeeld. Nog twee keer broodbakken, nog 1 keer water maken, nog maar een paar kopjes koffie en drie donkere nachtjes verwijderd van een warme douche. Zeilen is zo mooi en fijn, maar thuis komen ook!

blog naar huis 2WELKOM TERUG PARTY!
Zondag 21 juli, zo rond de klok van 15:00 uur vaart Le Tournesol na 344 dagen de haven van Scheveningen binnen. En dat willen we graag met jullie vieren onder het genot van een hapje en een drankje in het Clubhuis 't Spuigat, Kranenburgweg 160, 2583 ER Scheveningen. Tel. 070-3557148. Of kom een kijkje nemen aan boord!
Laat per mail aan even weten of je komt, zodat we je ook kunnen informeren over eventuele wijzigingen.

Geschreven door : Marianne de Jong

Debbie
Hallo Rob en Marianne,

Welkom terug in Nederland, welkom thuis! Jullie hebben het ontzettend goed gedaan. Indeed, one for the books. Gefeliciteerd!

Groetjes,
Debbie (ONE)

Ed Heerebout
Geweldig dat jullie weer gezond en wel een hele mooie (wereld)reis hebben voltooid. Welkom terug. Helaas ben ik a.s. zondag verhinderd. Liefs en groetjes, Ed
Theo en Tineke
Ik zag net op de kaart dat het er bijna opzit, gefeliciteerd met het veilig voltooien van jullie rondje!!
We zijn zelf op vakantie en komen daarom niet naar Scheveningen.
Veel plezier met de laatste zeemijltjes!
Theo en Tineke

Roderick en Monica van Schreven
Fantastisch avontuur , gefeliciteerd met jullie rondje Atlantische Oceaan en 10000 mijl. We hebben genoten van jullie verslagen en veel geleerd.
Succes met de laastst loodjes en welkom terug in Scheveningen.
Roderick en Monica ( Baloo)

Gwen Buijteweg
Lieve allebei,

Welkom thuis, nog maar heel even! Wat hebben jullie een geweldig mooie reis gemaakt! En dat jullie ook aandacht hebben gevraagd voor War Child vinden we ontzettend bijzonder! Ruim €1500 euro aan donaties hebben jullie opgehaald. Dank voor deze mooie actie en ook aan iedereen die heeft gedoneerd! Geniet van jullie thuiskomst! Warme groet, Gwen- War Child

Anton van der Groef
Hoi bemanning Tournesol,
We hebben het afgelopen jaar genoten van jullie jullie prachtige reisverslag, wat een mooie reis hebben jullie gemaakt!
We wensen jullie een behouden thuiskomst en misschien tot ziens.
Gr. Anton & Arianne (An d’ Quante, nu Rooie Sien)

1000 Resterende tekens


­