logo

Op naar de Azoren

Blog vertrek BVI 1De tanks zijn vol, de koelkast puilt uit, het groentenetje op het achterdek fleurt de boot op. De bemanning is uitgebreid met Lia Captein. Eergisteren hebben we haar opgehaald van het vliegveld in Tortola. We zijn gedrieen in de prachtige baai van Sint Peters voor anker gegaan zodat ze ook de schildpad familie kon zien.
Nog een keer de onderkant van de boot schoonmaken, geen sprietje mag onze vaart minderen.
De captain gaat gezag voeren over een vrouwelijke crew, hoe houdt hij twee sterke geemancipeerde dames onder de duim?

Blog vertrek BVI 2Morgen is het zover, rond 10:00 uur vertrekken we en zetten koers Noord-Oost. De windverwachting ziet er prima uit. Ik ga proberen om regelmatig via de satelliet verbinding een berichtje te posten zodat jullie op de hoogte blijven. Op de kaart wordt in ieder geval regelmatig onze positie getoond, ook via de satellietverbinding.

Geschreven door : Marianne de Jong

Yvonne Meijer
Wat een prachtige reis maken jullie! Speciaal voor Lia: heel veel plezier met de Zonnebloem- ik ben benieuwd naar volgende blogs en foto's. Geniet met volle teugen; ik geniet op afstand een beetje mee.
Ingrid
Behouden vaart! Veel plezier. Wij wensen jullie mooie winden! Rinus & Ingrid
Gerard
Behouden vaart, dat de weersgoden jullie goedgunstig mogen blijven voor een veilige oversteek.
Ed Heerebout
Rob, Marianne en Lia, met veel plezier lezen we jullie avonturen van jullie lange zeereis/vakantie, Ik was in de veronderstellin g dat jullie naar de Azoren zouden varen via Bermuda, maar kennelijk gaat de reis rechtstreeks naar de Azoren. Zo te lezen hebben jullie alles (wind) mee. We wensen jullie een behouden vaart, mooi en goed zeilweer met een stevige bries in de rug richting Azoren. Tot de volgende blog. Ed & Annemarie
Wom Dojksterhuis
Beste crew, ik volg met. Veel belangstelling jullie overtocht. Zelf in 2001. St Maarten- Bermuda 5d en door naar Horta in 12d.
Behouden vaart,
Wim Dijksterhuis

Waldo en Karin
Heel veel zeil plezier samen, en een goede zeiltocht gewenst voor de terug reis !!
We gaan jullie zeker volgen op de kaart.
Zeilersgroet van Waldo en Karin

Gon
Heel veel succes met de oversteek naar de Azoren!
Theo Bergers
Afstand Azoren 12 dagen varen met juiste wind? Behouden vaart, Groet Theo

1000 Resterende tekens


­