logo

Mooier dan nu

Blog BVI 3Voordat je dit blog gaat lezen, zet even Le tue Parole van Andre Bocelli op en lees dan door. Heb je hem opstaan? Dan benader je het beste de sfeer die ik probeer weer te geven in dit blog. De zon staat op het punt onder te gaan, ik houd hem scherp in de gaten, links van mij. Recht voor me weerhoudt de lijn naar een rots ons van een zogenaamde swing, en houdt ons dus netjes op onze plek. Het aanleggen van deze swing-line was even puzzelen, want al wiebelend in het water met vinnen aan, twee lange lijnen in het water aan elkaar verbinden door middel van een paalsteek is wel even wat. Die paalsteek is inmiddels wel een makkie, maar twee natte dikke lijnen in een wiebelende zee aan elkaar knopen is… gedoe. En dan vraag ik mezelf weer eens te laat af, wie ligt er eigenlijk in het water... en wie staat daar instructies te wuiven vanaf een droog schip?….Maar het lukt en ik klim met die lange lange lijn aan wal en zie kans hem om een gigantisch rotsblok te bevestigen. Af en toe wenkend richting de Capt, die de boot wel even in z’n achteruit moet zetten JA. We liggen vast en mooi!
We bevinden ons in Little Bay, Sint Peters, BVI. Het eilandje bestaat uit een wildernis met kleine bomen, en is sterk gehavend door een van de eerdere orkanen. Verder een verlaten kapot gewaaid huis, en een eenzaam steigertje, die in het verre verleden wellicht een mooie taak had om schepen een veilige haven te bieden.
Blog BVI 2Tijdens m’n eerste ochtendduik maak ik kennis met de vaste bewoners van deze baai, een familie van vier prachtige schildpadden. Ik houd me muisstil en vergeet bijna te ademen. Dag prachtige mooierds, zeg ik door m’n snorkel tegen deze indrukwekkende lieverds. Ze eten grassprietjes, slikken gretig en happen zo nu en dan adem. Ik zwem met ze op en neer, en wil ze aanraken, rijk naar ze uit. Toch moet ik terug naar de boot, ik raak anders te ver weg, en de stroming is altijd verraderlijk. “Tot morgen kanjers”.

Terug bij de boot tref ik nog een rotspartijtje aan, waar een hele vissenfamilie zijn intrek heeft genomen. Er is een poortwachter, die dagenlang (echt ik zag hem iedere dag weer) waakt voor de ingang. Een rode vis, met gigantisch grote zwarte ogen, die me brutaal aankijkt en me zelfs dreigend tegemoet zwemt op moment dat ik iets te dichtbij kom. “Ja goed kereltje, ik ga al achteruit”.
Blog BVI 1Verder wordt de grot bewoond door prachtige gestreepte visjes, omringd door schelpen die een ommetje maken (dan steken er enorme grote poten uit het schelpenhuis en zo trekt het beest(je) z’n huisje voort).
En dan zijn we weer bij het begin, gedoucht en gekamd zit ik dan met een koel glaasje witte wijn met ijsblokje, ingeschonken door mijn lief, naar de zonsondergang te kijken, in de verte zakt de zon achter het Amerikaanse Maagdeneiland Saint John, en ik ben weer eens sprakeloos. Het wachten is op de totale duisternis, wanneer de sterren zich laten zien. Saampjes liggen we dan op het voordek, doen we alle lichten uit en speuren naar de sterrenbeelden. De Dijk heeft er een liedje over geschreven: “Mooier dan nu (zal ’t nooit gaan)”. Ik geloof dat dit moment er heel dichtbij komt.

Geschreven door : Rob Happé

Nicolette
Whaaaauw, weer zo'n prachtig verhaal. Hoe mooi is ons wereldje. En wat is water altijd een inspiratiebron. Hier in Canada zijn het vooral de meren die spiegelen de bergen met de sneeuw, zonnetje erbij en je ziet overal schilderijen. Je blijft foto's maken. En zelf word je zo piepklein. Op jullie foto's is alles ook zo mooi door de zee, de kleur, prachtig. Nog even en jullie varen op de grote plas, tsjonge wat een avontuur. Folkert en ik wensen jullie een geweldige oversteek, een levenservaring. Schrijf vooral alles op, zodat we weer kunnen genieten. En daarna wachten we tot het boek uitkomt!! groetjes en kusjes van Folkert en mij.
Koos Karreman
Jongelui,
het wordt steeds moeilijker jullie fantastische verhalen te lezen zonder stinkend jaloers te worden !! Vertel eens iets over een onverwacht regenbuitje of zoiets.
Niettemin, mijn beste wensen voor een behouden vaart en behoud van lijf en leden. Veel plezier en Geluk !!
Koos

Rob
Ha Koos,
Tja, de bogs gaan uiteraard over hetgeen BUITENDEKS plaatsvindt.....
Benedendeks...... dat hoor je nog bij een drankje in de tuin.... maar ik verzeker je, daar vallen regelmatig flinke regenbuien... (maar dweilen zat aan boord dus dat droogt wel weer .;)
Groeten Rob

Marja Schouten
Lieve Marianne en Rob,

Al weer een indrukwekkend verhaal over de prachtige natuur waar jullie deel van uitmaken en intens van genieten! Marianne jij bent een heldin door al jouw ingewikkelde capriolen. Een boot blijft een boeiend gebeuren maar ik heb bewondering voor jullie, een heel plezierig vervolg van jullie zeiltocht en liefs van Marja en Ruud.

Theo Bergers
Fantastisch, echte zeerotten zijn jullie, lekker genieten van de mooie natuur.
Veilige reis , groet Theo

Mariette
Wat een paradijselijke omgeving en je schrijft en het zo op dat ik even met je mee zwem en mee beleef. Dat is heel fijn vanuit een koud Nederland waar de temperaturen al dagen onder gemiddeld zijn. Geniet, geniet!
Liefs mariette

Gon
Nou meer genieten bestaat niet! Bij de sterrenhemel zijn meestal 3 sterren schuin naast elkaar goed te zien: de riem van de krijger, daarnaast vaag een hoop sterren bij elkaar: de Orion nevel, hoe langer je kijkt hoee meer je ziet, geniet ze verder!

1000 Resterende tekens


­