logo

Hot Champagne Spring and Pirates of the Caribbean

Blog 01 DominicaLe Tournesol is aangekomen op het mooie groene eiland Dominica, een belangrijk decor van de film Pirats of the Caribbean. Dit eiland is zwaar getroffen door de orkaan Maria in 2017. Met man en macht wordt gewerkt aan herstel van het eiland. Voor de kust van Roseau, de hoofdstad van Dominica, zijn vele steigers verwoest, en hier en daar hebben inwoners getracht met planken de steiger weer begaanbaar te maken, een must voor de vissersbootjes om hun waar aan land te brengen. Ook hun huisjes zijn weggevaagd.. , en niet iedereen is er in geslaagd om te herbouwen. Een huis, opgebouwd met behulp van een paar planken, afgedekt met zeil en golfplaten is geen uitzondering.
Dominica is een vulkanisch eiland, met hot springs, oerwouden en enorme watervallen. Een absoluut hoogtepunt was een bezoek aan de Champagne Spring, een onderwater vulkanisch gebied van ongeveer 40 vierkante meter. Heet water en gasbubbels vanuit het vulkanisch gebied persen zich omhoog en borrelt haar weg naar de oppervlakte. Al snorkelend zagen we duizenden luchtbelletjes die hun weg volgden naar de oppervlakte, door kristal helder water, opgelicht door de zon, waardoor het geheel doet denken aan een gigantisch net ingeschonken glas Champagne.
Even verderop worden we gedropt bij een strandje. Men heeft op creatieve wijze op de vloedlijn een warmwater bassin gecreëerd, en ook hier borrelt heet water met belletjes omhoog en verwarmt het water. Met een ijskoude Coconut Punch in de hand (en een Cola voor Rob) vlijen we ons in het warme water, wat af en toe wordt ververst door een golfje helder blauw Caribbean zeewater. Met de Champagne borrels nog in het hoofd, en de streling van de rum en verse kokosnoot melk in je keel, de wisselingen van de temperatuur van het water waan je je in Paradise. (zie foto in dit blog)
Blog 2 DomincaDeze foto toont "The Office" van de eigenaar die de snorkeltocht naar de Champagne  Spring organiseert. Zijn oorspronkelijke hutje is ook helemaal door Orkaan Maria verzwolgen. Met z'n vrienden zijn ze nu bezig met de heropbouw van zijn Office, aandoenlijk om te zien wat ze kunnen maken met vrijwel geen bouwmateriaal.  Iets noordelijker langs de plaats Portsmouth, loopt de Indian River, die meermaals in de film The Pirates of the Caribbean voorkomt. Ze zijn hier super trots dat deze filmheld zo lang op hun eiland doorbracht. De resten van het huisje van de “Witch Apocalyps” heeft de orkaan ook niet overleefd. In de fotogalerie zie je de resten van het huisje, en hier de foto zoals het oorspronkelijk was.
blog dom 4Blog dominica 3


Het oerwoud met haar Mangrove bomen, prachtige bloemen en vogels en leguanen is overweldigend. De stilte wordt alleen doorbroken door het tjirpen van vogels en ruisen van de gigantisch grote bladeren van de Breadfruits tree. De prachtige natuur, de tropische atmosfeer, de geuren van de bloemen en het kabbelen van het water brengt me in totale rust.

De beheerder van deze baai van Portsmouth organiseert iedere zondagavond the famous Caribbean Sunset Beach BBQ. Dus vanmiddag gaan we even oefenen in de kuip op de Salsa en Merengue. Rob is nog niet op de hoogte van deze “Dance rehursel on deck”, maar z’n Caribbean shirt hangt al klaar …..

Morgen vertrekken we naar Guadeloupe, Iles de Saintes, en dan rustig door via Antigua, St Barts, St Eustacius zodat we op tijd in Sint Maarten zijn voor de ontvangst van mijn (schoon)kinderen en kleinkind!

Geschreven door : Marianne de Jong

Anke van der Sijde
Prachtig verhaal en mooie foto’s weer. Heerlijke tijd verder met elkaar, ze komen eraan??
Annelies
Super verhaal weer! Ik waan me even in hetzelfde paradijs als ik het lees! Tot over (minder dan) 2 weken! Xxx
marianne
Lieve Annelies, we gaan aftellen! Wat een ontzettend leuk vooruitzicht!
Marja Schouten
Lieve Marianne en Rob,
Alleen maar fantastische ervaringen in het Caraïbisch gebied! Dit kan niemand meer van jullie afnemen. Geweldig dat de kinderen en kleinkind jullie komen bezoeken op Sint Maarten. Ik kijk uit naar jullie volgende bericht met bijbehorende foto"s. Liefs van Marja en Ruud.

marianne
Hoi Marja en Ruud, bedankt weer voor jullie bericht! Alles oke in NL, veel regen horen we ...
Reiny Kool
Hallo Marianne en Rob,

Gelukkig zien we dat Marianne weer terug is op Le Tournesol! Wat een prachtige foto’s en een avontuur. Hopelijk gaat het thuis allemaal goed en kunnen jullie gaan genieten van de komst van de familie op Sint Maarten.
Heel veel reisplezier!

Groet Reiny en Frits

Madou
Prachtig verhaal. Ik zou daar ook wel eens naar toe willen.
Theo Bergers
Hoi wereldreizigers ,
Een mooie manier om de caribean te verkennen.
Wij zijn ook 2 weken op Aruba, ook even genieten van de sfeer en het weer.
Veel plezier en goede reis, groet Theo Bergers

1000 Resterende tekens


­