logo

Daar gaan ZE dan

Blog Barbados startNog niet eerder in mijn leven maakte 1 enkele letter zoveel verschil. Wat had ik graag geschreven: ‘Daar gaan we dan’. Maar nu schrijf ik dit blog vanuit een regenachtig Veenendaal, net terug van het bezoek aan mijn moeder en vader. Even nog geef ik mezelf de kans een beetje te treuren, dat ik niet aan boord ben, dat ik niet de oversteek ga meemaken, die mooie prachtige oversteek naar Barbados. Uren en uren hebben we erover gesproken, alles voorbereid, zorgen voor voldoende water, voedsel, brandstof, gezelligheidjes en veiligheidjes en noem het maar op. Bijna alles hebben we dubbel uitgevoerd. En nu Marianneke , is het klaar met treuren.
Le Tournesol is vanochtend vertrokken naar Barbados, met een geweldige crew, bestaande uit mijn VVZ zeilvriendin Gon, onze zeilvriend Ruud en natuurlijk onder leiding van de captain Rob, mijn zeeRob.
Blog barbados blog 2De afgelopen dagen is hard gewerkt om nog de laatste verse producten aan boord te krijgen, en een nieuwe furlex electromotor te monteren. Deze motor zorgt ervoor dat de Genua, het grote voorzeil, ingerold kan worden. We tobden al een tijd met disfunctioneren van deze motor, tot hij het op weg naar Kaapverdië helemaal opgaf. Gelukkig konden we het hele stuk met uitgerolde Genua zeilen, en is het gelukt het zeil in een luwte voor de kust van Sal veilig en snel te laten zakken. Dit vergde even wat voorbereiding en afstemming, want dit zeil moet niet in het water terecht komen… Maar de goede onderlinge communicatie zorgde voor een perfecte gecontroleerde landing en borging van de Genua op het voordek.
De crew heeft me beloofd regelmatig te briefen via de satelliet-verbinding over de voortgang, en vanuit een regenachtig Holland zal ik jullie informeren over het wel en wee onderweg. Als je klikt op 'kaart', rechts bovenaan op de homepage, zie je onderstaande kaart, met daarop ieder half uur de positie van de Tournesol geplot. (waarschuwing, het is verslavend, dus het recept is: 2 maal daags 1 keer kijken, na het eten ;-)

blog barbodos 4
‘Tournesol en bemanning: we wensen jullie een veilige en behouden vaart!’

Geschreven door : Marianne de Jong

Emmy
Ben vriendin van Gon en volg vol enthousiasme jullie zeiltrip. Spannend, avontuurlijk. Ik wens jullie heel veel vaarplezier en succes!
Leuke foto trouwens Gon!
Groetjes, ook van Martin.

marja moesman
Hallo lieve mensen. Heel goed van Marianne dat jij deze lange oversteek kan overlaten aan jouw trouwe zeewaardige Rob en jullie twee vrienden. Ik hoop dat het een en ander onder controle is wat betreft jouw ouders. Heel veel sterkte en tot horens en/ of tot ziens. Liefs van marja en Ruud.
Karin de Jong
Jammer zeg Marianne, dat je dat niet zelf mee kunt maken! Met je ouders gaat het zo te lezen dan nog niet zo goed?
Waldo
Mooi geschreven weer door jou,
ik heb de tournesol zien vertrekken vanmorgen op Marine Traffic.
Graag horen we hoe het tijdens de oversteek gaat met de bemanning.
Groetjes Waldo Karin

Marianne
Hoi Waldo en Karin, leuk dat jullie ons nog steeds volgen! Marine Traffic wil wel eens vertragen, maar als je op deze site op 'kaart' klikt, (dat is de meest rechter optie) dan zie je ook een GPS track geplot op de kaart en die is 100% betrouwbaar en geeft ieder half uur een signaal via satelliet. De Tournesol heeft dus een Spot aan boord, werkt prima. (ik moet me nu dus inhouden om niet ieder kwartier te kijken haha..)

1000 Resterende tekens


­