logo

Lucas

blog LucasHet is vijf december, twee prachtige donkere kraaloogjes kijken me recht aan, twee knuistjes strak gebald, een piepklein pruillipje, wat nog niet heeft besloten of t huilen wordt. Vol vertrouwen ligt hij in m’n armen en kijkt de wijde wereld in. Lucas, m’n kleinzoon, Lucas, Lucas. Op weg naar het ziekenhuis herhaal ik voortdurend zijn naam. “Prachtig hè?”, klets ik tegen de grote dikke bruine teddybeer naast me, de blauwe babystrik nog een beetje onhandig om z’n nek. Op weg naar de de vierde verdieping, alwaar de kraamsuites zijn gestationeerd , glimlachen meerdere bezoekers me begrip-, en liefdevol toe. Met beer en blauw bloemetje op bezoek, dat kan alleen maar een kleinzoon zijn, en ik knik voorzichtig en onwennig terug, nog niet in staat tot enige bewustwording.
Daar ligt ie, in een mooi wiegje, met een zachtgroen mutsje op, te kijken, m’n knieën begeven het, en ik krijg net zo’n pruillipje als hij. Er zijn eigenlijk geen woorden voor dit moment, ’t gevoel, bewogen, geraakt, ontroerd.. “Dag klein kereltje, dag grote kleine lieve knul, daar ben je dan”.

Geschreven door : Marianne de Jong

Nicolette
Wat een prachtig verhaal. En heerlijk dat je dit allemaal deze week meegemaakt hebt. Wat een geluk, XXX
Oma Marianne........tsjonge. Geweldig. En nu weer aan het roer, op naar het volgende avontuur!
Liefs van je zus (sinds kort dus TANTE Nicolette :).

Fransje
Ontroerd door je verslag!
Ilona
Oma, van harte gefeliciteerd met de kleine Lucas. ??
Carl Kampman
Hoi Marianne, mooi bericht.
Gefeliciteerd met je kleinzoon.

Fijne feestdagen

Evert
Van harte gefeliciteerd oma,
Wat heb je dat mooi beschreven, ik herken het. Geniet van elkaar.
Liefs Evert

Marianne
He Evert, wat leuk! dank je wel. Morgen vlieg ik al weer naar Tenerife om de reis verder voort te zetten. Ik zal hem enorm gaan missen, maar alles is goed en de papa en mama van Lucas zijn overgelukkig! en met de technieken van deze tijd kunnen we goed contact houden. Groetjes

1000 Resterende tekens


­